Lumigan + Applicators (Bimatoprost)
Lumigan + Applicators
Lumigan ögondroppar används av personer över hela världen och rekommenderas av kändisar på grund av dess egenskap att den främjar tillväxten av ögonfransar samtidigt som de blir mörkare och starkare. Våra ögonfransar är barriären som skyddar mot damm, svett och vatten mot att komma in i våra ögon, vilket eventuellt kan skada dem och försämra vår syn. Det är därför vi måste förstå vikten av att ha hälsosamma ögonfransar innebär hälsosam syn.
Förpackning
Pris
Per Flaskor
Du Sparar
3 ml x 1 flaska
kr869.03
kr869.03
kr0.00
Köp Nu
Nästa order 10% rabatt
3 ml x 3 flaskor
kr2 311.39
kr770.46
kr295.69
Köp Nu
Nästa order 10% rabatt
+ Gratis standard airmail leverans
3 ml x 6 flaskor
kr4 216.06
kr702.69
kr998.01
Köp Nu
Nästa order 10% rabatt
+ Gratis standard airmail leverans
Produktbeskrivning

Användning

Personer som lider av ett tillstånd som kallas hypotrichos, har korta ögonfransar och kan till och med ha delar av ögonfransarnas toppar där det inte alls växer hår. Den aktiva ingrediensen i Lumigan ögondroppar Bimatoprost är en föregångare till ett kemiskt ämne, prostaglandin som finns naturligt i våra kroppar. Prostaglandin anses vara en del av den naturliga tillväxten av hår genom att öka längden av aktiv hårväxt. Med vetskapen att Lumigan ögondroppar innehåller Bimatoprost så kan vi konstatera att Lumigan ögondroppar främjar hårväxt, gör håret tjockare och i stora drag bidrar till de faktorer som hjälper oss att upprätthålla en hälsosam syn.

 

Dosering och anvisning

För att använda Lumigan ögondroppar för att främja hårväxt så ska du inte applicera det i ögat. Administrera dropparna med hjälp av applikatorn som kommer i lådor om 30 stycken. En låda räcker för en hel månad. Applicera dropparna med hjälp av applikatorn på dina övre ögonfransar. Du behöver inte applicera på dina undre ögonfransar eftersom vätskan kommer att spridas från de övre när du blinkar. Efter att du applicerat dropparna måste du blinka ett par gånger för att säkerhetsställa att vätskan sprider sig. Om du får Lumigan ögondroppar i ögonen så behöver du ej skölja, eftersom ingen skada kommer att ske. Observera att ditt ansikte måste vara rent innan du applicerar Lumigan ögondroppar och om du bär kontaktlinser så måste du ta ut dem.

 

Försiktighetsåtgärder

Rådgör med din läkare om eventuella allergier som du kan tänkas ha eftersom Lumigan ögondroppar kan innehålla ingredienser som du är allergisk mot. Ge även en fullständig medicinsk historia såsom: om du haft några ögoninfektioner nyligen, om du redan behandlar samma sjukdom med ett annat läkemedel samt vilka sorts mediciner som du tar dagligen.

 

Kontradiktioner  

På grund av att effekterna av Lumigan ögondroppar inte har studerat fullständigt hos patienter som har andra underliggande tillstånd som: njur- och leversjukdom samt hjärtproblem så ska detta läkemedel inte användas om du lider av en eller flera av ovanstående sjukdomar. Detta läkemedel kan orsaka en tillfällig känsla av suddig syn. Efter att du administrerat Lumigan ögondroppar är det viktigt att du vilar dina ögon i åtminstone 10 minuter. Fortsätt inte med dina dagliga sysslor eller kör bil och använd inte tunga maskiner direkt efter att du använt Lumigan ögondroppar eftersom det kan leda till skada.

 

Möjliga biverkningar

Rapporterade biverkningar av Lumigan ögondroppar är: röda ögon, ömma ögon, klåda, svullna ögonlock, yrsel, illusioner, suddig syn, ögonsmärta samt huvudvärk. Kontakta din läkare  om du upplever en av följande symptom dagligen.

 

Läkemedelsinteraktion

Lumigan ögondroppar kan orsaka interaktioner när de tas tillsammans med:

IOP sänkning av prostaglandin

Analog / Bimatoprost kräm

 

Missad dos

Om du glömmer att administrera den schemalagda dosen, bör du administrera den så snart du kommer ihåg om det inte redan är dags för din nästa dos. Dubbeldosera ej.

 

Överdos

Sök omedelbar medicinsk hjälp om du tror att du har överdoserat.

 

Förvaring

Förvara Lumigan ögondroppar på ett mörkt ställe utan fukt med en temperatur under 25 grader. Håll borta från barn då förtäring av läkemedlet kan orsaka oönskade reaktioner.

 

Avtal

Vi tillhandahåller enbart generell information om dessa mediciner och dess verkan. Informationen skall ej användas för självbehandling eller för att faställa egna diagnoser efter. Specifika intruktioner om en enskilds individs hälsa kall alltid ges av en specialist eller en läkare. Vi reserverar oss för eventuella fel i texterna . Vi tar ej ansvar för eventuella skador som uppstår med dessa mediciner och avsäger oss därmed allt ansvar.